ИДАР
ЯИРАМ
ОШИТ
КЛОНИНГИ Рувензори


Тарасси
Зорбия III
Тринделло
Ексодо ІІ


Екип
История на проекта
Студио SHAIL Федерация Междузвездни Войни България
Списание ХОЛОКРОН
.:пишете във форума:.
.:мнения за трейлъра:.

Междузвездни Войни - фен филм "Орден в сянка"


Историята

"Орден в Сянка" е малък фен филм, действието на който се развива след събитията показани в "Отмъщението на ситити". В най-отдалечения край на галактиката таен орден от джедаи отшелници се опитва да се бори с тъмните сили.

Факти:

- Дължина на филма - 14 минути;
- Изцяло заснет на син екран;
- Всички актьори се снимат поотделно (с изключение на един кадър);
- Космическите кораби на направени от детски конструктор;
- Клонингите в последния кадър са 1792;
- Езика на който се говори във филма е взаимстван от Bahasa Indonesia;

Продукцията

Идеята да снимам фен филм с този сюжет ми хрумна през Юни 2005 г.Трябваше да е нещо кратко, около 5-6 минути. След кратка подготовка на костюмите и корабите пристъпихме към снимки. Ето кратка хронология на събитията:

Юли 2005 - Два снимачни дни за игралните сцени и два снимачни дни за космическите кораби.

Декември 2005 - Подготовка за монтажния период. Тогава се роди идеята за клонингите. На базата на наличния материал да се направи малка армия от която да се виждат 80 души.

Февруари 2006 - Започнах монтажния период, който включва и направата на всички визуални ефекти. Направих и първи трейлър.

Май 2006 - С напредването на монтажа - около 4 готови минути, направих втори трейлър.

Септември 2006 - Направих този сайт, където да има повече информация, около малкия ми проект.

Ноември 2006 - Бяха готови около 10 минути, но все още има какво да се допълни. Малки детайли, които да допринесат по нещо към атмосферата. Тогава се появи и компютърно генерираня актьор Рувензори.

Януари 2007 - Пуснах финалния трейлър, с намерението филма да бъде готов до края на месеца.

Януари 2007 - Въпреки скромните мащаби на моето начинание, имах честта, журналиста Боби Лазаров да ме потърси за интервю. Репортажа беше излъчен на 24-ти в централните новини по bTV в 19:30 ч.

Февруари 2007 - Бях потърсен от журналистката Бисерка Борисова, която взе интервю от мен. Статията бе публикувана на 16-ти във вестник "168 часа" на две страници.

Февруари 2007 - Нови допълнения към сюжета - цялата армия от клонинги строена пред своя водач - 1536 клонинга. Дължината на филма ще бъде около 14 минути.

Март 2007 - Започна озвучаването на филма от Вихър Златев.

Април 2007 - Монтажа на филма е готов. Остават довършителни работи. Предвиждам и превод на филма на английски и руски език, а може би и на някой друг.

Май 2007 - Моментът настъпи! Определена е датата за премиера. Всички могат да го изтеглят и гледат от някой от сървърите на Федерацията. Датата е 03.05.2007 г. 20:00 ч.

Юни 2007 - За един месец филма беше изтеглен над 6200 пъти. Поради големия интерес, стартирам началото на нов проект за филм.


Следете сайта за нова информация!
начало
• Федерация Междузвездни Войни България •